Aquarium particulier / Aquascaping

Wat is Aquascaping?

Aquascaping is het ambacht van het planten van waterplanten, evenals rotsen, stenen, holwerk of drijfhout, op een esthetisch aangename manier in een aquarium – in feite tuinieren onder water.

Wat doen wij?

Waar een normaal aquarium vooral om de vissen draait, is bij aquascaping de hardscape (hout/steen) en het plantgebruik de primaire focus. Aquascapen is dus het nabootsen van landschappen in een aquarium, met daarin het oogpunt om het zo natuurlijk en realistisch mogelijk te laten lijken. Het is aan te raden om van te voren een plan te maken. Zo heb je veel verschillende stijlen in het aquascapen; bijvoorbeeld een jungle stijl, een woestijn of een combinatie van verschillende stijlen. Na het plan begint het bij elkaar verzamelen van de hardscape benodigdheden, het kost vaak veel tijd en zoekwerk om de ideale stukken hout of steen te vinden.

Optimale waterkwaliteit in Aquaria

Door gebruikmaking van goed op elkaar afgestemde filtercomponenten zijn wij in staat aquariumsystemen te ontwerpen en bouwen welke voldoen aan de hoge verwachtingen van de klant. Met name een optimale waterkwaliteit zorgt ervoor dat de levende have zich onder nagenoeg natuurlijke omstandigheden kunnen ontwikkelen! Door de jarenlange ervaring van Bio Water Systems op dit gebied zijn wij in staat de klant te adviseren voor wat betreft de inrichting van de bak, type verlichting en samenstelling van de levende have.

Aquascaping2

Projectfoto's

Kenmerken systeem:

  • Innovatieve filtersystemen
  • Combinatie biologische/mechanische waterzuivering
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Optimale waterkwaliteit
  • Onderhoud

Neem nu contact op met ons vakkundig personeel