Over ons

Ontwerpen en bouwen van bewaarsystemen

Bio Water Systems is een bedrijf dat zich met name heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van bewaarsystemen voor vissen, schaal- en schelpdieren. Een goede waterkwaliteit is van essentieel belang voor het optimaal functioneren van een bewaarsysteem. Een belangrijk onderdeel vormt de training en begeleiding van de klant door Bio Water Systems met betrekking tot het onderhoud van deze systemen.

Zandfilter Plus Biologisch Noorder Dierenpark 2

Advies

Ontwerp

Dit advies zal worden vertaald naar een compleet ontwerp van het aquariumsysteem op basis van de door u aangegeven specifieke eisen. >>

Ontwerp

Deze specifieke eisen kunnen bijvoorbeeld zijn of de aquariumsystemen bestemd zijn voor opslag, verkoop of presentatie van de levende have zoals schaaldieren, schelpdieren, lagere dieren, vissen, etc.. Maar ook de wijze van filteren, hetzij mechanisch of biologisch of mechanisch en biologisch eventueel in combinatie met ozon en uv techniek. Tekeningen worden digitaal aangeleverd en vervaardigd met de laatste versie van autocad.

Begleiding

De verantwoordelijke personen die met het systeem moeten werken zullen van ons uitleg krijgen op het gebied van
aquariumtechniek. >>

Begleiding

Hoe mechanische en biologische waterzuivering / waterbehandeling werkt. Tevens ontvangt het personeel een duidelijke handleiding van bijvoorbeeld de werking van een pomp, uv-installatie, zandfilter, ozongenerator, eiwitafschuimer, tricklingtoren, koelmachine, etc., indien aanwezig in de desbetreffende installatie.

Onderhoud

Indien de klant wenst kunnen wij op periodieke basis technisch onderhoud aan de installaties uitvoeren de resultatan van een onderhoudsbeurt. >>

Ontwerp

De resultaten van een onderhoudsbeurt worden door Bio Water Systems in een rapport verwerkt en aan de verantwoordelijke persoon toegestuurd.

Op uw verzoek kunnen wij u adviseren welk systeem voor uw situatie het meest optimaal zal zijn binnen de beschikbare ruimte in uw bedrijf voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Discus Tropical Decorative Fish P6j2wua 1 1 Removebg Preview

Know how waterzuivering

Bio Water Systems BV heeft inmiddels bij toonaangevende bedrijven in deze branche in binnen– en buitenland grote aquariumsystemen gebouwd. Ook zijn er op maat gemaakte systemen voor de aquacultuur geleverd, die tot volle tevredenheid van de klant functioneren. Het succes zit hem in de “know how” van waterzuivering in het algemeen en de eisen die de verschillende aquatische organismen aan het milieu stellen. De combinatie van de biologische en mechanische zuiveringstechnieken zijn hiervoor van essentieel belang. Door een goede samenwerking met bedrijven die de filtercomponenten zoals polyester modulen, pompen, UV-installaties, zandfilters, ozongeneratoren, eiwitafschuimers, tricklingtorens, koelmachines en diverse filtermaterialen aanleveren, ontstaat na het samenvoegen van deze onderdelen, een uitstekend functionerend systeem.

Deze manier van werken heeft er toe geleid dat Bio Water Systems de RTC innovatieprijs 2002 heeft gewonnen hetgeen een erkenning was voor de innovatieve manier van werken.

Levering

De systemen zullen volgens ontwerp in de fabriek worden gebouwd. Vervolgens zullen deze systemen, op afroep, bij u worden geplaatst en bedrijfsklaar opgeleverd.

Foto 08 Filtertechniek Aquarium Ndp Emmen
Foto 18 Ruwbouwfase Noordzee Zeewateraquarium Amelander Museum

Wat bouwt Bio Water Systems?

  • Waterprojecten bij musea, dierentuinen en parken, bijvoorbeeld een groot zeewateraquarium, zeehondenbassin, zeeleeuwenbassin, ijsberenbassin, showaquaria, etc.
  • Schaal- en schelpdieren bewaarsystemen / verkoopsystemen, bijvoorbeeld een opslagsysteem voor kreeften
  • Visbewaarsystemen / presentatiesystemen voor tuincentra, bijvoorbeeld opslagsystemen voor vijvervissen en siervissen
  • Aquaria bij particulieren of bedrijven, bijvoorbeeld een aquarium in een winkel
  • Vijvers bij particulieren of bedrijven, bijvoorbeeld een vijver in de binnentuin van een gebouw
  • Homaria bij restaurants, bijvoorbeeld een homarium in een restaurant als scheiding tussen keuken en het restaurantgedeelte met als doelstelling de presentatie van versheid van het product kreeft
  • Diverse waterprojecten, bijvoorbeeld het bestrijden van blauwalgen door middel van mechanische filtertechniek in combinatie met ozon- en uv-techniek onder andere in containers

 

Lage onderhoudskosten en laag energieverbruik

Iedere organisatie die streeft naar diervriendelijke systemen, lage onderhoudskosten, laag energieverbruik en visueel aantrekkelijke installaties kan contact met ons opnemen.

Neem nu contact op met ons vakkundig personeel